Verslag en foto’s 57e Visserpartij 29-08-2020

Vandaag was het weer zover: de enige echte Visserpartij! De vraag of deze partij dit jaar wel plaats zou vinden, is afgelopen weken vast en zeker een aantal keren gesteld. Maar door ons te houden aan de aangegeven maatregelen kon de 57e Visserpartij ook dit jaar, met wat aanpassingen, gelukkig doorgaan!

Helaas zat het weer niet mee en kwam het ‘s ochtends met bakken uit de lucht. De heren die kaatsten in de oudste categorie ondervonden zelfs een 50+ pauze om even te schuilen voor de regen.  Deze categorie had maar liefst 3 partuur en kaatsten daardoor in een mooie poule. Hierbij was het partuur van Lieuwe Bosch, Harry Benders en Klaas Terpstra de sterkste. Zij mochten dan ook de krans aan het einde van de dag in ontvangst nemen. 

In de andere heren categorie, waarbij er door weer en wind gekaatst werd, stonden ook drie partuur op de lijst. Het partuur van Sander Hoekstra, Auke van der Meulen en Kevin Zijlstra ging er met de 1e prijs vandoor.

Omdat er voldoende deelname was, konden ook de dames in twee categorieën kaatsen. Bij de dames 40+ werd er gekaatst met een luchtbal. Tijdens deze wedstrijden sprong er duidelijk een partuur uit. Anke Zijlstra, Janny Wielenga en Joukje Atsma hebben alle partijen gewonnen.

De jongere dames kaatsen met een mooie lijst van 7 partuur. Dat de weersomstandigheden niet fijn waren, was ook zeker hier te merken. Sommige ballen konden niet binnen de lijnen van het perk blijven door de harde wind. Maar desondanks werd er top gekaatst! In de verliezersronde was het partuur van Johanna Atsma, de jarige Alise Elgersma en Berber van der Meulen het sterkste. De finale in deze categorie ging tussen Hilda Meinsma, Marrit Wielenga, Gerbrich Koster en Inge Bosch-Vleer, Marije van der Meulen en Jildau Wielenga. Deze partij werd gewonnen door het partuur van Hilda, Marrit en Gerbrich.

De jeugd ging i.v.m. een voetbalwedstrijd om 12.00 uur van start. Bij de jongste kaatsers waren er 6 welpen. Er werden drie partijen gekaatst waarbij er elke keer met andere maten werd gestreden. Ze hebben allemaal enorm hun best gedaan, waardoor er voor iedereen een prijsje was. De meeste punten gingen naar Else Bakker. Bij de andere jeugdcategorie werd er in een poule gekaatst met vier parturen. De tweede prijs werd gewonnen door Jelmer Zijlstra en Noah Sikkes. De krans was deze dag voor het partuur van Simon Benders en Janet Adema. Dankzij de hulp van onze scheidsrechters, hebben de kinderen een prachtige kaatsmiddag gehad!

Een dag met zo nu en dan zonnestralen, fixe regenbuien en harde wind maakten deze 57e Visserpartij tot een prachtige dag! Tot volgend jaar!

Uitslagen

Welpen

  1. Else Bakker (Koningin)
  2. Frouk Oosterhaven, Feije Tamminga, Marlies Dijkstra, Hielke Hettema , Afke Zijlstra

 

 

 

 

 

Pupillen/Schooljeugd

  1. Simon Benders (Koning), Janet Adema
  2. Jelmer Zijlstra en Noah Sikkes

 

 

 

 

 

 

Dames

Winnaarsronde

  1. Gerbrich Koster (Koningin), Hilda Meinsma, Marrit Wielenga
  2. Inge Bosch-Vleer, Marije van der Meulen, Jildau Wielenga

Verliezersronde

  1. Johanna Atsma, Alise Elgersma, Berber van der Meulen

Dames 40+

  1. Anke Zijlstra (Koningin), Janny Wielenga, Joukje Atsma

 

Heren

  1. Sander Hoekstra (Koning), Auke van der Meulen, Kevin Zijlstra

 

 

 

 

 

 

Heren 50+

  1. Lieuwe Bosch (Koning), Harry Benders, Klaas Terpstra


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *